Voorstellingen en concerten

Samenwerking met verhalenverteller Piet Paree

Verhalenverteller Piet Paree en Yolanthe Cornelisse brengen samen prachtige verhalen met muziek en zang. Een van de voorstellingen is: ‘de Val’ naar een verhaal van Belcampo over een vreemde reis naar een wonderlijke wereld. Voor volwassenen. Er zijn ook diverse korte verhalen die ook leuk zijn voor kinderen. Kijk hiervoor op de website van Piet Paree.

Yolanthe is regelmatig met haar harp te vinden op de Ruïne van Brederode te Santpoort-Noord op ‘de Ruïne bewoond’ dagen.
Bij het jaarlijkse verhalenfestival heeft zij haar eigen voorstellingen.
Wanneer deze dagen plaatsvinden vind je in de aktiviteiten agenda van de Ruïne van Brederode.

Ontspanningsconcert ‘Wandelwoud’

Yolanthe schreef Wandelwoud, tien stukken harpmuziek met poëzie. De muziek en de gedichten vormen één geheel en leiden de luisteraar door een prachtig bos langs de wijze eik, over de heuvel, langs de kabbelende beek en naar de stille vijver tot aan het einde de zon ondergaat en maan en sterren opkomen.
De gedichten en harpmuziek wisselen elkaar af met op de achtergrond andere mooie klankinstrumenten. Het concert duurt ongeveer 45 minuten en wordt zonder pauze gespeeld.

Op aanvraag of volgens agenda.

(Foto 2019)

Concert op speciale locatie

Yolanthe schreef Verzen van de Vrouwe, 9 stukken harpmuziek met bijpassende poëzie, geschreven door Piet Paree. De muziek en de gedichten vormen één geheel en leiden de luisteraar door een dromerige wereld waarin de Ruïne van Brederode centraal staat.

De titels vormen samen: Brederode Bruggen over – Terug in de Tijd
Ronde Toren – Gevangen in het Verleden
Eenzaam Zonder Liefde – Tedere Herinnering
Daar Straalt Goud – de Gele Muurbloem
Extase – Dansen op de Muur is Verboden
Rode Leeuw op Gele Vaandel – Trots op de Toren
Opgehangen aan een Touw – de Weersteen
Droom Zoet – Onder de Lindeboom
Er Fladdert wat – Vleermuizen bij Volle Maan

(Foto 2020)
Op aanvraag of volgens agenda.