Muziek op de woonvoorziening

De Zonneharp komt naar de mensen toe, op woongroep, verpleeghuis of thuis.
Zo brengt muziek Licht in je Leven. Het effect hiervan loopt uiteen van ontspanning tot contact maken en van gevoelens laten stromen tot gebeurtenissen een plek geven.

Er zijn verschillende mogelijkheden:

Muzikaal groepswerk – Met een groep bewoners samen zingen en muziek maken. Dit kan eenmalig of in een serie, bijvoorbeeld 1x per week een aantal weken, of 1 x per maand een jaar rond. Yolanthe neemt instrumenten mee zoals een kleine harp, gitaar en eenvoudige snaar- slagwerkinstrumenten. Dit wordt altijd afgestemd op de wensen en mogelijkheden.

Verwenconcert – Ontspannend harpspel en/of een liederen met gitaar om naar te luisteren bijvoorbeeld aan het bed van een zieke. Verzoeknummers zijn altijd mogelijk in overleg.

Klankbad – Rustgevende klanken van onder andere snaarinstrumenten en klankschalen en eventueel een geleide meditatie brengen je in andere sferen.

‘Muzikaal Reisverhaal’ – Inspirerende harpmuziek, omlijst met verhalen naar aanleiding van de voorwerpen uit de koffer geven uitwisseling met de luisteraars. Voor Geschikt voor kleinere, intieme groepen in een kring van max 10 personen. Het programma duurt ± 1 uur.

De koffer gaat open, wat zit er in? Welke herinneringen worden opgeroepen?
Eindeloze golven op het strand, stenen op gerimpeld zand. Vogels, rotsen, een kasteel…
Hoe klinkt dat op de harp?

Voor meer informatie of het maken van een afspraak:


Reactie van een begeleider op de woonvoorziening waar Yolanthe regelmatig op zaterdagochtend een uur muziek brengt:

Yolanthe verstaat de kunst om de bewoners in hun waarde te laten, maar ze er toch allemaal bij te betrekken. Bij de een lukt dat met verbale uitdaging, de ander doet juist mee met de gebaren die ze bij sommige liedjes maakt.
Als Yolanthe heel zacht en intiem het liedje ‘Let it be’ ten gehore brengt, wordt er door de bewoners zelfs ontroerend stil genoten. Zo mooi om te zien!”