Categoriearchief: Zonneharp blog

Welkom in het nieuwe jaar

Op zoek naar liedjes die het nieuwe jaar inluiden, kon ik eigenlijk niets vinden. Daarom schreef ik zelf een liedje, speciaal voor ‘mijn’ (EMB) kinderen op het dagcentrum omdat een zorgeloos ‘gelukkig nieuw jaar’ voor hen niet zonder meer vanzelfsprekend is: ‘Wees welkom in het nieuwe jaar’

Je kunt het hier downloaden (Nee je hoeft niet je emailadres in te vullen 🙂

Knuffelstenen


Met de muziekgroep van de naschoolse opvang van het speciaal onderwijs als verrassing voor de kerstvakantie géén muziek maar: KNUFFELSTENEN maken.
Lekker kliederen met water en zeep om grote kiezelstenen met  GEKLEURDE SCHAPENWOL een prachtig en zacht vachtje te geven. Daar krijg je het lekker warm van!

 

Binnenkort verkrijgbaar: Wandelwoud

Een nieuwe uitgave bladmuziek voor harp is het album WANDELWOUD

LEES de poëtische teksten
BEKIJK en KLEUR de mooie platen
SPEEL de harpmuziek

10 stukken rustige harpmuziek voeren je langs mooie plekken van Wandelwoud. lees verder

*de CD zal apart verkrijgbaar zijn. Op de CD wordt de harpmuziek omlijst door dromerige muzikale- en natuurklanken en de ingesproken teksten.
Zeer geschikt voor totale ontspanning.
duur: bijna 60 min.

Griezelen

Beter laat dan nooit: vandaag HALLOWEEN gevierd met de Beste Band van Pier K. Dat was dus vandaag de Griezel Band.

Voor de gelegenheid had ik een lied gemaakt waarbij lustig gespookt kon worden door de groep. Om beurt het laken om en griezelen maar…

Spooklied
Wat is het donker hier, ik zie geen hand voor ogen…
Wat is het donker hier, zou welk een kaarsje mogen…
Ik hoor iets raars…hoor jij dat ook…?
Ik zie iets wits…zie jij dat ook…?
Wat is dat toch, wat is dat toch, wat is dat toch? Het is een … SPOOK!!!

De muziek van het spooklied kun je hier downloaden: spooklied

Muziek op de woongroep

Voor de eerste keer een periode muziek op de woongroep. Op 5 zaterdagochtenden kom ik met een kar vol muziekinstrumenten naar de woongroep.

We zetten de tafels aan de kant en zitten met z’n allen in een kring op stevige stoelen.
We beginnen met het beginlied:
Wij zijn bijeen op …, want van muziek houdt iedereen, houdt iedereen” Hierna zing ik iedereen met naam persoonlijk toe. We sluiten af met hetzelfde lied en ik zing iedereen een persoonlijk ‘tot ziens’.

Het uur is gevuld met bekende en minder bekende liedjes, passend bij het seizoen en de deelnemers. Wanneer iemand iets inbrengt, dat kan een spontaan gezongen liedje zijn of een opmerking, haak ik hier zoveel mogelijk bij aan. Ook doen we muzikale spelletjes waarbij iedereen bijvoorbeeld een trommel krijgt zoals een djembé, handtrommel, bongo of drumpad. Er is ook een kleine, speciaal gestemde gitaar die de kring rond gaat. Iedereen mag om beurt het lied begeleiden en we luisteren allemaal naar elkaar.

Ik houd zoveel mogelijk rekening met voorkeursmuziek van de bewoners maar bied ook nieuwe liedjes aan die door herhaling vanzelf bekend worden.

Een woonbegeleider reageert:

“Yolanthe verstaat de kunst om de bewoners in hun waarde te laten, maar ze er toch allemaal bij te betrekken. Bij de een lukt dat met verbale uitdaging, de ander doet juist mee met de gebaren die ze bij sommige liedjes maakt.
Als Yolanthe heel zacht en intiem het liedje ‘Let it be’ ten gehore brengt, wordt er door de bewoners zelfs ontroerend stil genoten. Zo mooi om te zien!
Niet alle bewoners zitten er het volle uur bij. Een bewoonster zit liever op de bank in de zithoek, maar ook bij haar is te zien dat ze rust en aandacht voor de muziek heeft.
Yolanthe laat de bewoners ook zelf muziek maken op instrumenten.
Al met al is het een gezellige muziekactiviteit die door iedereen op zijn/haar eigen wijze kan worden beleefd.”