Boek over Stervensbegeleiding

Boek over de betekenis van muziek voor mensen aan het levenseinde:

“Kijk, zijn voeten maken een dansje…”
De zin van muziek aan het levenseinde
voorkant-boek-als-afbeelding“De beschrijving van de therapie-situaties is heel zuiver en zonder superlatieven. Dat maakt ze erg beleefbaar en authentiek. De uitleg tussendoor over de muziektherapie zelf is helder.
Kortom: ik ben er enthousiast over!“
Dr. Martine Haak, Onderwijsmanager
Kunstzinnige Therapie, Hogeschool Leiden

Pocket, 100 blz. met kleurenfoto’s.
Bestel dit boek voor € 17,50 (excl. verzendkosten)

Welke rol heeft muziek in een mensenleven gespeeld? Wat is de magie van muziek? Hoe kan muziek worden ingezet om mensen in de stervensfase te begeleiden?
Yolanthe Cornelisse brengt de uitgangspunten van muziektherapie in verbinding met vele ontroerende ervaringsverhalen over muziek in de palliatieve zorg die zij tijdens haar werk als muziektherapeut in Johannes Hospitium Vleuten heeft verzameld.

“Met muziektherapie kun je iemand niet meer beter maken, maar wel begeleiding bieden langs de weg naar een ‘heler’ sterven”, een prachtig middel om het welzijn van mensen met een ongeneeslijke ziekte te vergroten door ontspanning, zingeving en verlichting te brengen.

Een boek vol waardevolle informatie voor iedereen die te maken heeft met mensen die ernstig ziek zijn en in de palliatieve fase verkeren, voor verpleegkundigen, artsen, therapeuten, mantelzorgers, vrijwilligers, familie, vrienden en de patiënten zelf. Inspirerend, herkenbaar en prettig leesbaar.

Hier lees je een recensie